avi-lezen.nl

Oefenen mag ook leuk zijn!

Waarom

Een goede beheersing van technisch lezen is een basisvoorwaarde om het begrijpend en studerend lezen onder de knie te krijgen. Uw kind kan deze vaardigheid verkrijgen door te oefenen. Het kan altijd beter; uw kind kan dus door blijven oefenen. MAAR oefenen hoeft niet saai te zijn. Laat uw kind met plezier oefenen:

AVI-lezen.nl

Nieuw bij AVI-lezen.nl

 

AVI-lezen heeft recent de dyslexiemodule gelanceerd. Het originele leesprogramma maakt al gebruik van makkelijk leesbare lettertypen.

Inmiddels zijn er specifieke lettertypen die bij kunnen dragen aan het vergemakkelijken van het lezen van kinderen met dyslexie.

Om dit verwezenlijken maken we gebruik van:

* een Open-Source dyslexie lettertype,

* Een redelijk "ruisvrije" leesomgeving,

* Een makkelijk leescontrast van zwart op lichtgeel.

De werking van deze site is nagenoeg hetzelfde als die van de orignele site.

 

Op deze manier proberen we bij te dragen aan het leesplezier van kinderen die het al lastig genoeg hebben met taal.

 

 

Begin met lezen ...

 

 

Wat is dyslexie?

 

Dyslexie betekent letterlijk: niet kunnen lezen. De term komt uit het Grieks. Dys = niet goed functioneren, beperkt, en lexis = taal of woorden.

Bij dyslexie gaat lezen, spellen en ook zelf schrijven, gezien de leeftijd en het onderwijsniveau, veel te moeizaam, terwijl iemand wel een gemiddelde intelligentie heeft. Er is alleen sprake van dyslexie als er geen andere oorzaken zijn die de leesproblemen kunnen verklaren. Bij dyslexie kunnen zowel lees- als spellingsproblemen voorkomen, maar deze komen ook los van elkaar voor.

- advertentie -